Veel gestelde vragen over Google Street View - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
13609
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13609,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

[PanoRota id=”16744″]

Veel gestelde vragen over…

Google Street View / Business View & Google Bedrijfsfoto’s

Wat is Google Business View?

Google Business View kan het best omschreven worden als ‘Street View voor Bedrijven’. Sinds mei 2013 kunnen handelszaken en bedrijven immers ‘gevirtualiseerd’ worden op basis van de Street View technologie.

Waarom kiezen voor een Google Street View virtuele tour?

Heel simpel, maar super effectief: iedereen die de naam van je bedrijf intikt op Google, krijgt rechts bovenaan uw Google bedrijfgegevens te zien. Het kader bevat zowel de ligging van je bedrijf, als een de professionele fotoshoot en de Google Street View virtuele rondleiding. Dit is van onschatbare waarde. De voordelen liggen voor de hand: klanten kunnen rechtstreeks bij je binnenwandelen. Je wekt vertrouwen op. Je kan uitpakken met je zaak. Je scoort beter in Google. Zowel vaste als nieuwe klanten zullen verwonderd staan. Want zeg nu zelf: wie tikt er www.je-bedrijfsnaam.nl in? Bijna niemand. Iedereen tikt de naam van je bedrijf in in Google, en klikt zo door naar je website.

Het is dus van primordiaal belang een Google Bedrijfsfoto’s te hebben van je bedrijf. Het is immers je online visitekaartje. En omdat je nooit een herkansing krijgt om een goeie eerste indruk te krijgen, nog belangrijker dan je website  om een goeie eerste indruk te maken. En ook naar vaste klanten oog je professioneler en uitnodigender.

Alles wat je ziet in Google doen wij voor je: we claimen je zaak in Google+, maken een professionele fotoshoot, virtualiseren je bedrijf of handelszaak en laden alles op naar Google. Je hoeft zelf niets te doen. Alles wordt voor jou gedaan.

Wat is het verschil tussen Business View, Street View en een 360° rondleiding?

Niets. Het zijn allen synoniemen voor een virtuele rondleiding. Google noemt hun virtual tours ‘Google Bedrijfsfoto’s ofwel Google Street View voor bedrijven’ in het Nederlands en Google Business Photos in het Engels. Maar een 360, 360°, 360 graden, panoramafoto, pano, vt of virtual tour zijn dus allen synoniemen.

Door wie worden foto’s gemaakt?

Uitsluitend een ‘Google Trusted Photographer’ (Google Vertrouwde Fotograaf) kan en mag deze foto’s maken. Het gaat om foto’s van hoge kwaliteit die vervolgens in een weergave van 360 graden worden samengevoegd. Een ‘Google Trusted Photographer’ is een onafhankelijke fotograaf die door Google is opgeleid en gecertificeerd om panorama’s van hoge kwaliteit te maken.

Welke onderdelen van mijn zaak worden in beeld gebracht?

Fotosessies omvatten de voornaamste klantgerichte onderdelen van uw bedrijf. U kunt met de fotograaf overleggen welke onderdelen van uw bedrijf u onder de aandacht wilt brengen en welke u wilt uitsluiten van de sessie. Het is de bedoeling dat de foto’s aan klanten laten zien wat ze kunnen verwachten als ze uw bedrijf op een gewone dag bezoeken.

Verstoren de opnames mijn bedrijfsactiviteiten?

Nee. Helemaal niet. De opnames zelf duren maar 30 minuten voor kleinere à 1,5 uur voor grote bedrijven. Het grootste werk is de montage nadien.

HD360 werkt helemaal volgens jouw planning. We werken enkel op afspraak, zodat je je zaak piekfijn kan voorbereiden en deze nadien online kan stralen. We hebben wel een voorkeur voor opnames op weekdagen, van 9 tot 18h. Onze fotografen of back-office contacteren je telefonisch of per e-mail om een afspraak te maken met je.

Er zijn geen speciale apparatuur, belichting of installaties vereist. Je kan dus probleemloos je zaak open houden. Hoewel opnames niet storend zijn en je normale activiteiten niet hinderen, is het een goed idee om de opnames op een kalmer tijdstip te doen. Als er teveel mensen in beeld lopen, is het immers moeilijker om je zaak goed in beeld te brengen.

We werken enkel en alleen met de allerbeste Google gecertificeerde fotografen. We hebben daarom de nodige ervaring opgebouwd om je shoot probleemloos en haast geruisloos te doen verlopen. Je zal versteld staan van de snelheid, het gemak en de kwaliteit nadien.

Hoe lang duren de opnames van de virtuele rondleiding?
Het opnemen van je virtual tour duurt minimum 30 minuten, en maximum 2 uur. De precieze duur is afhankelijk van de grootte van je bedrijf. De montage en nabewerkingen nadien nemen het meeste tijd in beslag.
Wanneer is de Google virtuele rondleiding online?

Na de opnames bij u op locatie gaan wij direct aan de slag in de studio om de virtuele rondleiding te optimaliseren. U ontvangt van ons binnen enkele dagen een link met het voorbeeld ter akkoord. Na uw goedkeuring zal uw virtuele tour binnen 24 uur te zien zijn voor het online publiek.

Veel gestelde vragen over…

Zichtbaarheid & Privacy

Heb ik Google mijn Bedrijf nodig als ik al een website heb?

Google Mijn Bedrijf vormt een aanvulling op uw bestaande website door een openbare identiteit en aanwezigheid voor uw bedrijf te creëren op Google. De informatie die u opgeeft over uw bedrijf, kan worden weergegeven op Google Zoeken, Maps en Google+.

Is het mogelijk mijn tour op Facebook te plaatsen?

Dat is zeker mogelijk! Wij hebben speciaal een eenvoudige handleiding gemaakt zodat u de tour zelf op een mooie manier met Facebook kan integreren. Het is helaas niet mogelijk om deze ook voor mobiel beschikbaar te maken.

Waar is de virtuele tour nog meer zichtbaar?

Wij koppelen de Google Street View virtuele rondleiding in combinatie met de professionele fotoreportage aan uw Google Bedrijfsaccount. Dit betekend dat deze zichtbaar wordt in de Google Zoekresultaten, Google Maps en Google Street View. Maar ook is de tour terug te vinden op uw Google Plus Bedrijfsprofiel. U ontvangt van ons bij elke bestelling een eenvoudige handleiding om de virtuele tour makkelijk en snel op uw eigen site en Facebook te plaatsen.

Hoelang blijft de Google virtuele tour online?

De Google Street View virtuele rondleiding blijft online tot dat u deze zelf verwijderd of vervangt voor een nieuwe virtuele rondleiding.

Waarom kiezen voor HD360?

Met HD360 bent u zeker van een perfecte kwaliteit en opvolging. We leggen onszelf een veel hogere kwaliteitsstandaard op dan verplicht door Google. Hoewel Google Street View op het eerste zicht een simpel product lijkt, komt er heel veel bij kijken. Wij zorgen voor een perfecte service en opvolging van A tot Z. Tevredenheid op lange termijn primeert, en zowel de klant als de gebruiker krijgen absolute voorrang in al onze beslissingen.

Waar is HD360 actief?

HD360 is actief in zowel Nederland, België en Duitsland. Europese of wereldwijde opdrachten zijn evenmin een probleem.

HD360 is gevestigd in Rotterdam. Door gebruik te maken van een groot netwerk van alleen de beste Google gecertificeerde fotografen kunnen wij erg efficiënt te werk gaan met een bijbehorend aantrekkelijk kostenplaatje.

Kan elke fotograaf een Google Street View virtuele rondleiding maken?

Nee. Enkel gecertificeerde Google-fotografen en bureaus krijgen toegang tot de Google-software. Voor Google Bedrijfsfoto’s wordt de Google Street View-technologie gebruikt. We werken dus rechtstreeks op de Google software, waardoor we je bedrijf zeer snel goed kunnen positioneren in Google.

Alle medewerkers van HD360 hebben de Google-training en het examen met glans afgelegd. Daarenboven werken we met nog hogere kwaliteitsstandaarden dan zoals die worden opgelegd door Google.

Nog hogere kwaliteit zijn de Premium virtual tours. Elke premium virtual tour is een montage van 110 hi-res beelden. De montage zelf  is een ingewikkeld proces waarbij een heel aantal specifieke programma’s worden gebruikt. De super HDR kwaliteit hebben we verkregen door dit product sinds 2013 te perfectioneren tot wat het nu is.

Worden de Google bedrijfsfoto's mijn eigendom?

Ja. Je Google Bedrijfsfoto’s worden jouw volledige eigendom. Zowel de Google virtual tour als de fotoshoot worden dus van jou. Je verleent Google enkel een gebruikslicentie. Google heeft dus het recht je virtual tour en je foto’s te publiceren op Google Zoeken, Google Maps en Google Lokaal. Je kan er wel voor kiezen om je virtual tour offline te halen. Of gewoon één of meerdere foto’s van Google halen, dat staat je vrij.

Je krijgt dus de volledige rechten over zowel de virtual tour als de fotoshoot. Je kan deze dan ook naar believen gebruiken op je eigen website, social media, kranten, brochures enz…

Veel gestelde vragen over…

Google Mijn Bedrijf & HD360

Kan ik deze afbeeldingen op de website van mijn bedrijf plaatsen?

Ja, we moedigen u aan de virtuele tour van uw bedrijf ook te delen met uw klanten. Als u de panorama’s wilt integreren in uw website, zoekt u het HTML-fragment van een goed gezichtspunt van een panorama op Google Maps, klikt u op de knop ‘Link’, klikt u op ‘Deze kaart aanpassen en als voorbeeld weergeven’ en kopieert u en plakt u de HTML-code om deze in te sluiten in uw website. Als u meer aanpassingsmogelijkheden wilt voor uw afbeeldingen, kunt u de Google Maps API gebruiken.

Hoe kan ik meerdere bedrijfslocaties beheren?

Als uw bedrijf tien of meer locaties heeft, kunt u deze allemaal tegelijk toevoegen met de tool voor bulkuploads. Ga naar Locaties voor Google Mijn Bedrijf om uw locaties te uploaden en te bewerken.

Hoeveel kost Google Mijn Bedrijf?

Iedereen kan Google Mijn Bedrijf gratis gebruiken. En als we ‘iedereen’ zeggen, bedoelen we ook iedereen.

Bezoek deze site voor meer informatie over adverteren met Google.

Hoe meld ik me aan voor Google Mijn Bedrijf?

Klik op de knop ‘Uw bedrijf op Google’ en volg de stappen om uw bedrijfsgegevens toe te voegen aan Google. Houd er rekening mee dat bewerkingen pas worden weergegeven op Google zodra u uw bedrijf heeft geverifieerd.

Worden mensen opgenomen in de fotosessie?

Omdat we de aandacht in de foto’s op het interieur van uw bedrijf willen vestigen, willen we zo weinig mogelijk mensen in de foto’s hebben. Tijdens de sessies kunt u een mededeling ophangen om klanten en medewerkers erop te wijzen dat ze kunnen worden gefotografeerd. Als eigenaar bent u verantwoordelijk om aan uw medewerkers en klanten te melden dat er een fotosessie plaatsvindt.

Welke maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat de privacy wordt beschermd en dat aan de wettelijke voorschriften wordt voldaan?

Alle onderdelen van uw bedrijf die u niet wilt tonen, worden uitgesloten van de fotosessie. Bovendien waarschuwen onze fotografen uw klanten en medewerkers altijd nog even voordat een foto wordt genomen. Alle panorama’s worden verwerkt en met geavanceerde vervagingstechnologie om gezichten van medewerkers of klanten die zichtbaar zijn op afbeeldingen, onherkenbaar te maken. U kunt op elk moment aanvullende vervaging aanvragen of volledige afbeeldingen verwijderen via de link ‘Een probleem melden’ onder aan een panorama of vanaf uw Google+ pagina.

Wie is juridisch bevoegd om toestemming te geven voor de fotosessie?

U moet de juiste bevoegdheid hebben om onze HD Street View fotograaf toegang te verlenen tot het bedrijfsgebouw zodat deze foto’s kan nemen, en om Google vervolgens toe te staan die foto’s in producten of services te gebruiken. Mensen met deze bevoegdheid zijn de eigenaar van het bedrijf of een directeur of manager die is aangewezen om dergelijke verbintenissen aan te gaan namens het bedrijf. Door vóór de fotosessie akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden en de Servicevoorwaarden van Google, bevestigt u dat u de bevoegdheid heeft om die verbintenis aan te gaan.

Gebruikt Google de afbeeldingen ook in andere applicaties dan op Google+ pagina’s?

Google kan deze afbeeldingen in andere producten en services op nieuwe manieren gebruiken om uw bedrijfsgegevens nog nuttiger en toegankelijker te maken voor gebruikers. Door een verdere integratie met Google Maps kunnen klanten deze afbeeldingen bijvoorbeeld makkelijk vinden in de Street View-panorama’s van nabijgelegen wegen.

Overtuigd van de voordelen?

Maak vandaag nog een afspraak en laat uw bedrijf van zijn mooiste kant zien!