Google Maps start met tonen maximale snelheid tijdens navigeren - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
16842
post-template-default,single,single-post,postid-16842,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067
HD360 Google Maps Nieuws

Google Maps start met tonen maximale snelheid tijdens navigeren

Google Maps start met tonen maximale snelheid tijdens navigeren

Google Maps is een veelgebruikte gratis navigatie-app met zeer regelmatige updates. Er ontbrak wel één essentiële functie voor velen en daar komt nu verandering in: maximale snelheid is toegevoegd.

Google Maps maximale snelheid

Er waren al aanwijzingen voor het toevoegen van de maximale snelheid gevonden in de code bij een eerdere versie van Google Maps, maar de uitrol lijkt nu echt begonnen. Er zijn meerdere gebruikers die aangeven dat de maximale snelheid nu te zien is binnen Google Maps op het moment dat de navigatie actief gebruikt wordt. Hierdoor verschijnt er een klein icoontje op het scherm waarin deze maximale snelheid wordt aangegeven.

Google Maps maximale snelheid

Na een aantal eigen tests lijkt deze functie in Nederland en België nog niet beschikbaar. Wanneer deze uitgerold zal worden is op dit moment nog niet bekend. Google heeft in Map Maker, de tool om kaarten in Maps te bewerken, wel de mogelijkheid om de snelheidsdata in te voeren. Daarnaast is Google ook eigenaar van navigatie-app Waze, waarbij ook de maximale snelheid wordt getoond. Hieruit kunnen we concluderen dat de data voor Nederland en België in ieder geval voor handen is om in Google Maps te tonen. Het is nu een kwestie van afwachten voordat we de nieuwe functie in deze landen gaan zien.

Voorlopig alternatief

Kun je niet wachten om de maximale snelheid in Google Maps te zien, dan is er een soort van workaround die ervoor zorgt dat deze wel getoond wordt. Hier is een extra app voor nodig: Velociraptor. Na het installeren van de app en het geven van de juiste toestemmingen wordt er een overlay getoond bij Google Maps waarop de maximale snelheid af te lezen is. Op deze manier zie je nu ook al via een kleine omweg de maximale snelheid in Maps tijdens het navigeren.

Geen reactie's

Geef een reactie