Google integreert agendafuncties in Maps - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
16878
post-template-default,single,single-post,postid-16878,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

Google integreert agendafuncties in Maps

Google integreert agendafuncties in Maps

Google integreert agendafuncties in Maps

Google Maps laat na een automatische update afspraken uit Google Agenda zien op de kaart, en kan ook adressen en personen labelen voor een snellere navigatie. Daarnaast worden er voortaan bevestigingen uit Gmail getoond.

Google Agenda in Maps

De nieuwe features komen vanaf vandaag beschikbaar voor alle Android-gebruikers, zo meldt Google in een blogpost. Om afspraken op de kaart in Maps weer te geven, dien je bij het maken van een afspraak in Agenda een locatie in te vullen. Vervolgens zijn de afspraken ook terug te vinden onder ‘Mijn Plaatsen’ en dan ‘Aankomend’. Je kan daar ook aangeven dat je bepaalde afspraken niet op de kaart wil zien.

Daarnaast is het nu mogelijk om adressen een label mee te geven, wat handig is als je er vaker komt. Door bij het adres van bijvoorbeeld het ziekenhuis het label ‘ziekenhuis’ toe te voegen, kun je de navigatie voortaan sneller starten. Je hoeft alleen nog ‘ziekenhuis’ in te typen of te zeggen ‘Ok Google, navigeer naar ziekenhuis’, in plaats van het adres in te vullen. De feature werkt ook bij contactpersonen als vrienden en collega’s, mits hun adresgegevens zijn ingevuld in je contacten-app.

Agenda in Maps

De derde vernieuwing is de integratie van Gmail-bevestigingen in Maps. Deze feature maakte eerder zijn debuut in Google Agenda en laat reserveringen voor hotels, vliegreizen en restaurants zien in je agenda. Nu kan dat ook in Maps, waar ze onder het ‘Aankomend’-tabblad te vinden zijn. Handig, maar als je echt op vakantie gaat is denieuwe Google Trips-app nuttiger. Die toont hetzelfde en nog veel meer.

Uitzetten? Dat kan ook

De features worden nu uitgerold naar alle Android-gebruikers. Standaard staan ze aan, maar je kan één of alle onderdelen ook uitzetten. Dat doe je door in Maps naar de instellingen te gaan en vervolgens de nieuwe sectie ‘Personal Content’ aan te klikken. Ga jij gebruikmaken van de nieuwste Google-integratie?

Bron: Google

Geen reactie's

Geef een reactie