Google is 20 jaar geworden, en viert het met een doodle en een gedicht - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
17323
post-template-default,single,single-post,postid-17323,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

Google is 20 jaar geworden, en viert het met een doodle en een gedicht

Google is 20 jaar geworden, en viert het met een doodle en een gedicht

Google is 20 jaar geworden, en viert het met een doodle en een gedicht

27 september is de verjaardag van Google, want dan werd het bedrijf 20 jaar geleden opgericht. Als een eenvoudige zoekmachine die met zijn slimme algoritmes een een succesverhaal bleek te zijn. Google viert zijn verjaardag met een speciale Doodle.

 

Google bestaat 20 jaar

Het is een feestweek in Mountain View. Begin deze week werd het Android-besturingssysteem 10 jaar – en we hebben toen speciaal een overzicht gemaakt van de meest iconische Android-telefoons – en nu heeft Google de 20 bereikt. Het bedrijf heeft ter gelegenheid van zijn verjaardag een leuke doodle gelanceerd op google.com waarin het zijn gebruikers bedankt.

In een filmpje krijg je chronologisch te zien welke zoekopdrachten doorheen de jaren op verschillende plaatsen in de wereld het meest populair waren. De eerste zoekopdracht is bijvoorbeeld: “Wat is Google?” Een vraag die veel gebruikers van de website stelden in 1998. Andere voorbeelden van zoektermen hebben te maken met: de vraag of Pluto een planeet is, Y2K, de Maya-kalender, de Royal Wedding in het Verenigd Koninkrijk en de vraag hoe je een avocado toast maakt.

Geen reactie's

Geef een reactie