Google Maps toont live drukte bij bedrijven en attracties - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
16957
post-template-default,single,single-post,postid-16957,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

Google Maps toont live drukte bij bedrijven en attracties

Google Maps toont live drukte bij bedrijven en attracties

Google Maps is begonnen zijn live-druktemeter in Nederland uit te rollen. De functie toont hoe druk het is in onder meer winkels en horeca.

De functie werd de afgelopen dagen al internationaal uitgerold door Google. Vandaag is de live druktemeter ook in Nederland op de eerste apparaten beschikbaar gemaakt.

De meter is een aanvulling op de druktemeter die in 2015 werd toegevoegd. Die grafiek toont per uur hoe druk het gemiddeld in winkels, horeca, attracties en op andere locaties is.

Anonieme locatiedata

De live meter legt een roze balkje over die gemiddelden, en laat zien of het op dit moment rustiger of drukker is dan normaal. Ook toont de meter hoeveel tijd mensen gemiddeld in bijvoorbeeld de winkel doorbrengen.

Google stelt zowel de gemiddelden als de nieuwe live druktemeter samen op basis van geanonimiseerde locatiedata van gebruikers die hun Google-locatiegeschiedenis aan hebben staan.

Voor de functie is geen update nodig. De live druktemeter was woensdagmiddag al beschikbaar op Android, maar nog niet op iOS of in Google Maps voor browsers.

Door: NU.nl

Geen reactie's

Geef een reactie