Google Maps vervangt zoekknop door snelkoppelingen op kaart - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
17894
post-template-default,single,single-post,postid-17894,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

Google Maps vervangt zoekknop door snelkoppelingen op kaart

Google Maps vervangt zoekknop door snelkoppelingen op kaart

Google heeft de kleurige zoekknoppen in Maps waarmee je op zoek kunt gaan naar onder andere restaurants en attracties vervangen door zwevende knoppen op de kaart.

Google Maps snelkoppelingen

Google Maps kreeg gisteren nog grote iconen voor bezienswaardigheden en nu staat de volgende verandering voor de deur. De grote ronde gekleurde iconen met attracties, restaurants en meer, die je met een veeg tevoorschijn haalde, is verdwenen. Hiervoor is zijn aparte pilvormige knoppen voor in de plaats gekomen.

Oude situatie

Deze pilvormige knoppen bevatten dezelfde zoekopties als voorheen maar dan zonder kleur. De knop ‘Werk’ is nieuw. Daarnaast zijn de knoppen prominenter aanwezig, namelijk als ‘zwevende’ knoppen op de kaart, net onder de zoekbalk. Zodoende kun je direct zoeken naar restaurants in de buurt, zonder dat je eerst een menu naar boven hoeft te vegen. De knoppen nemen wel wat ruimte in op het scherm en dat kan voor telefoons met kleinere schermen misschien wel wat irritaties opleveren.

Als je helemaal naar links veegt, dan kom je uiteindelijk bij de knop ‘Meer’ terecht. Ook deze knop fungeert hetzelfde als in de oude situatie en komt met een compleet overzicht van alle voorzieningen, attracties en horeca waarop je kunt zoeken.

Beschikbaarheid

De nieuwe snelkoppelingen zijn op meerdere telefoons op de redactie in Google Maps te zien. De verandering voegt Google via een server-side update aan Maps toet. Niet iedereen krijgt ze dan meteen te zien, dit gaat geleidelijk. Zie jij de nieuwe snelkoppelingen al en wat vind je ervan?

Geen reactie's

Geef een reactie