Google voegt informatie over auteursrecht toe aan fotozoekresultaten - HD360
HD360, streetview, businessview, business view, virtuele rondleiding, Street View, bedrijfsfoto's, Google Trusted, Google Street View voor bedrijven,
17319
post-template-default,single,single-post,postid-17319,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,extensive-vc-1.9.1,ajax_updown,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,evc-predefined-style,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18067

Google voegt informatie over auteursrecht toe aan fotozoekresultaten

Google voegt informatie over auteursrecht toe aan fotozoekresultaten

Google gaat afbeeldingen, die het bedrijf via zijn zoekmachine voor foto’s toont, voorzien van informatie over de auteursrechten.

“Het is altijd moeilijk geweest om te achterhalen wie de maker van een afbeelding op het internet is en wie de rechten beheert”, schrijft Google in de aankondiging op zijn blog.

Gebruikers kunnen de informatie over auteursrechten direct opvragen in Google Afbeeldingen, mits de informatie over de auteur en uitgever in de afbeelding verwerkt is.

Google zegt dat de informatie over het eigendom van een afbeelding een belangrijk onderdeel zijn van het beschermen van auteursrecht en voor licenties.

In februari verwijderde Google een knop uit Google Afbeeldingen waarmee gebruikers naar het directe webadres van de afbeelding konden openen. Volgens fotobedrijf Getty Images werd de knop vooral gebruikt om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden.

Bron: Nu.nl

Geen reactie's

Geef een reactie